Verden endret seg over natten som følge av Corona-pandemien. I flere bransjer har dagene vært preget av usikkerhet, og lite tilgang på jobb. Slik var det også for Eltera Lillehammer i starten av pandemien. Heldigvis snudde det raskt. 

– Det sto stille fra mars til mai. Etter det har vi vært heldige, og hatt veldig mye å gjøre. Fjoråret ble kanskje ikke det beste året, men vi fikk et godt resultat og havnet på plussiden med alle ansatte ombord. Det var det viktigste, forteller daglig leder Ivar Bergum. 

Eltera Lillehammer

Eltera Lillehammer har hatt et travelt år, og går inn i 2021 med flere spennende jobber. Fra venstre: Daglig leder Ivar Bergum, serviceleder Lars Petter Bergum og saksbehandler / montør Erik Hov.

Rammeavtaler i bunn gir trygghet for bedriften

Rammeavtaler, service og vedlikehold har alltid vært kjerneområdene for Eltera Lillehammer. Naturlig nok vendte Bergum seg mot dette segmentet da det ble færre tilgjengelige jobber på markedet. 

– Vi permitterte 70 prosent av staben da Corona startet i mars, men begynte raskt å jobbe proaktivt med eksisterende kunder og rammeavtaler. Det responderte de godt på. I innsalgsfasen ble vi mer kreative enn vanlig – konkurransen om jobbene var og er stor, og da må man finne gode løsninger på kompliserte problemer. Tenke og jobbe smart, rett og slett, sier Bergum. 

De fleste rammeavtalene de har i dag har kommet inn via offentlige anbud. Pris er viktig, men løsning og prosjektledelse er også utslagsgivende. 

firmabil

Eltera Lillehammer har et godt samarbeid med de andre medlemsbedriftene, og deler gjerne på ressurser og jobber.

Flere nye jobber inn i 2021

Hos Eltera Lillehammer har man én dedikert prosjektleder per avtale. Prosjektleder har ansvaret for kunden, og de faste elektrikerne som utfører arbeid og vedlikehold på bygget. Når kunden ser kjente fjes, som igjen kjenner konstruksjonen godt, gir det forutsigbarhet for alle parter.

Rammeavtaler er førsteprioritet også i 2021. En av de nyeste rammeavtalene er med Sykehuset Innlandet Lillehammer, som startet opp i fjor høst. Bergum forteller at det gir dem interessante og faglige utfordringer fremover, samtidig som det gir en trygghet å ha faste oppdrag for en stor og profesjonell kunde. Han ser frem til utviklingen videre. 

– De fleste rammeavtalene har vi fått gjennom offentlige anbud. De har vi flere av i 2021, og vi jobber mye med de eksisterende kundene. Nå er vi i full sving, og har mye å gjøre. Service og vedlikehold er to viktige områder for oss, og det ser ut til å bli et oppsving også til høsten, sier han.

Trenger du elektriker i Lillehammer-området? Ta kontakt for en uforpliktende prat. 

Eltera Lillehammer-gjengen

Eltera Lillehammer har jobbet aktivt med å skaffe nye rammeavtaler. I fjor kunne de starte arbeidet med Sykehuset Innlandet Lillehammer.

– Finansiell trygghet har mye å si

I 2021 har Eltera Lillehammer utvidet med én ny kollega fra Eltera Nesbru, som kom inn i mars. Året før fikk de to nye ansettelser på plass, som resultat av mange ordre på høsten.

– En av fordelene med å være del av Eltera er å kunne samarbeide om større kunder og prosjekter. Vi drar også veksel på mannskap der det er nødvendig. Ekstra ålreit er det med elektrikerne som kommer herfra, og som ønsker seg tilbake til bygda etter å ha jobbet noen år hos Eltera i Oslo. De er det som regel plass til, sier han.

I et år som har bydd på mange nye utfordringer, mener Bergum det har vært positivt å være del av et større konsern.

– Det har vært veldig behagelig å ha Eltera i ryggen i denne perioden. For fire år siden var vi selveid, og det er ikke sikkert vi hadde håndtert Corona-situasjonen like godt alene. Vi har fått mye god hjelp. Finansiell trygghet har mye å si, og vi er veldig fornøyde med støtten vi har fått sentralt, forteller Bergum.