Varmestyring

Visste du at nordmenn bruker over 70 prosent av strømforbruket til oppvarming av boligen og varmtvann? Riktige varmeløsninger i boligen kan gi store besparelser – og økt komfort. 

I Norge har vi mange måneder med vinter og kulde i løpet av et år. Når snøen laver ned er ingenting viktigere enn å ha det godt og varmt inne – og det er de fleste nordmenn villige til å betale for. En undersøkelse utført av Respons Analyse på vegne av firmaet GEO, viser at nordmenn er i verdenstoppen når det kommer til strømforbruk – og at majoriteten av strømkronene går til oppvarming og varmtvann. 

Nye varmestyringssystemer gir deg både komfort og energieffektivitet samtidig. Det er ingen grunn til å betale mer i strøm enn du må, og ekspertene hos Eltera kan rådgi deg i riktig retning. 

varmestyring

Få kontroll over oppvarmingskostnadene

Det å sette føttene på et ferdig oppvarmet gulv på morgenkvisten er selve definisjonen på hverdagsluksus. Heldigvis trenger ikke det å koste skjorta. Med varmestyring kan du forhåndsinnstille oppvarmingen i alle boligens rom, til alle døgnets tider. Det kan også kobles opp mot smarthusfunksjonalitet

Du kan for eksempel velge nattsenking for å justere ned temperaturen automatisk på nattetid, eller når du ikke er hjemme. På samme måte vil temperaturen stige når du er på vei hjem. Da slipper du å bruke penger på oppvarming når du ikke er hjemme.  

Alt du trenger å gjøre er å erstatte de gamle tre-trinnsbryterne med en moderne termostat og regulator. For ytterligere kostnadsbesparelser bør du velge en termostat som kan kobles på eksisterende gulvfølere – for eksempel ELKO Super TR. Denne utskiftingsjobben gjør våre elektrikere raskt – ta kontakt om du ønsker en befaring. 

Hva gir best oppvarming? 

Du har fem alternativer når det kommer til oppvarming i bolig: Gulvvarme med varmekabler- eller -folie, varmepumpe, panelovner, vannbåren varme og gass- eller vedovn. Her er en kjapp forklaring på de tre alternativene: 

Gulvvarme: Varmekabler støpes ned i gulvet, og styres via en termostat på veggen. Varmefolie legges rett under gulvet, og er godt egnet til tørre installasjoner. Du kan også gå for varmematter – det er varmekabler som festes på en matte, som kan legges i flytende masse.

  • Varmepumpe: Luft-til-luft-pumper henter varme fra luften utendørs, og blåser den inn i boligen. I et normalt år gir den ifølge Varmepumpeinfo to til tre ganger så mye varme som strømmen varmepumpen bruker – det gjør den energieffektiv. Den kjøler og varmer opp, og kan også brukes som aircondition. Har en levetid på 12-15 år, og egner seg godt for deg som forbruker mer enn mer enn 15.000 kWh per år.
  • Panelovn: Velger du en moderne panelovn er de også utstyrt med termostat. Alle nyproduserte panelovner er nå lovpålagt å ha varmestyring, som betyr at de kan slås av automatisk når varmen er høy nok. Her kan du også få en enkel variant av varmestyring, som i samtlige tilfeller kan styres via mobilen.
  • Vannbåren varme: De aller fleste boliger kan få vannbåren varme. Vannet varmes opp av en egen varmekilde, som går i omløp gjennom rør eller radiatorer. Kan være krevende å installere, og koster 800 – 950 kroner per kvadratmeter. Kan også fungere sammen med varmepumper.
  • Ved- og gassovn: Vedovner blir i større grad erstattet med gass, av miljøhensyn. En gassovn monteres på veggen, med ledning som leder til gasstanken.

Det er med andre ord mange alternativer du kan velge mellom. Vi anbefaler de fleste å velge alternativer med trådløs styring, slik at du har full kontroll over forbruket – og dermed lavere strømregning. Ta kontakt med oss om du er i tvil om hva som er best egnet.

Varmelamper forlenger sommeren

Er du så heldig å ha en uteplass du kan bruke året rundt? Du får enda mer ut av området med varmelamper. Da kan terrasser, balkonger og andre områder med overbygg også brukes i vintermånedene. 

En såkalt terrassevarmer henges i taket eller på veggen. Varmelamper er frittstående, og kan henge enten i taket eller stå for seg selv. Begge alternativene gir deilig og god varme året rundt, du må bare vurdere om du ønsker en fastmontert terrassevarmer eller et alternativ som kan flyttes på. 

Uansett hva du ønsker hjelp til innenfor oppvarming, er vi klare for å hjelpe. Ta kontakt med oss i dag for en uforpliktende prat – vi stiller gjerne til befaring.