Varmestyring

Visste du at over 70 prosent av nordmenns strømforbruk knyttes til oppvarming av boligen og varmtvann? Riktige varmeløsninger i boligen kan gi store besparelser, uten å ofre komforten.

I Norge har vi mange måneder med vinter og kulde i løpet av et år. Når snøen laver ned er ingenting viktigere enn å ha det godt og varmt inne – og det er de fleste nordmenn villige til å betale for. En undersøkelse utført av Respons Analyse på vegne av firmaet GEO, viser at nordmenn er i verdenstoppen når det kommer til strømforbruk – og at majoriteten av strømkronene går til oppvarming og varmtvann. 

Hvis du vil beholde komforten, men samtidig spare penger og skåne miljøet, kan ekspertene hos Eltera få strømforbuket ditt i riktig retning. 

Få kontroll over oppvarmingskostnadene

Det å sette føttene på et ferdig oppvarmet gulv på morgenkvisten er selve definisjonen på hverdagsluksus. Heldigvis trenger ikke det å koste skjorta. Med varmestyring kan du forhåndsinnstille oppvarmingen i alle boligens rom, til alle døgnets tider. Det kan også kobles opp mot smarthusfunksjonalitet

Du kan for eksempel velge nattsenking for å justere ned temperaturen automatisk på nattetid, eller når du ikke er hjemme. Når du er på vei hjem, skrus varmen automatisk opp igjen.

Har du fornuftig oppvarming av boligen din?

Oppvarming av huset er en stor utgift vedig mange, og du kan faktisk spare mye uten å kutte komforten. La oss vise deg mulighetene.

Hvor mye kan man spare?

Dagbladets DinSide har vært i kontakt med Huseiernes Landsforbund, for å undersøke hvor mye man kan spare senke varmen inne.

Fasiten er at for hver grad du senker temperaturen reduseres kostnadene med omtrent 5 prosent.

Det er med andre ord mye å spare på å redusere temperaturen med en grad eller to hele døgnet, men en mer komfortabel måte er å benytte strømsparing til å senke temperaturen når man sover eller ikke er til stede.

Alt du trenger å gjøre er å erstatte de gamle tre-trinnsbryterne med en moderne termostat og regulator. For ytterligere kostnadsbesparelser bør du velge en termostat som kan kobles på eksisterende gulvfølere – for eksempel ELKO Super TR. Denne utskiftingsjobben gjør våre elektrikere raskt – ta kontakt om du ønsker en befaring. 

Varmestyring gir miljøgevinst

Hvis man tester Enovas klimakalkulator vil man oppdage at oppvarming er et av punktene som er aller mest utslagsgivende for ditt beregnede klimaavtrykk. Det er en tydelig indikator på hvordan varmestyring kan gi en betydelig miljøgevinst.

Det beste er naturligvis å bytte til de mest miljøvennlige oppvarmingskildene, men selv hvis kun har panelovner er det mye å hente i å bruke dem på en fornuftig måte.

Hva gir best oppvarming? 

Så lenge man bruker elektrisk kontrollerte varmekilder, kan varmestyring hjelpe til med å redusere kostnadene dine. Du har i praksis tre valgmuligheter:

  • Gulvvarme: Varmekabler støpes ned i gulvet, og styres via en termostat på veggen. Varmefolie legges rett under gulvet, og er godt egnet til tørre installasjoner. Du kan også gå for varmematter – det er varmekabler som festes på en matte, som kan legges i flytende masse.
  • Varmepumper: henter varme fra luften eller bakken utendørs, og transporterer den inn i boligen. I et normalt år gir den ifølge Varmepumpeinfo to til tre ganger så mye varme som strømmen varmepumpen bruker – det gjør den energieffektiv. Den kjøler og varmer opp, og kan også brukes som aircondition. Har en levetid på 12-15 år, og egner seg godt for deg som forbruker mer enn mer enn 15.000 kWh per år.
  • Panelovner: Velger du en moderne panelovn er de også utstyrt med termostat. Alle nyproduserte panelovner er nå lovpålagt å ha varmestyring, som betyr at de kan slås av automatisk når varmen er høy nok. Her kan du også få en enkel variant av varmestyring, som i samtlige tilfeller kan styres via mobilen.

Vi anbefaler de fleste å velge alternativer med trådløs styring, slik at du har full kontroll over forbruket – og dermed lavere strømregning.

Uansett hva du ønsker hjelp til innenfor oppvarming, er vi klare for å hjelpe. Ta kontakt med oss i dag for en uforpliktende prat – vi stiller gjerne til befaring.