Lading av elbil

Stadig flere velger elbil. Vi vet hva som skal til for å sikre effektiv og trygg lading hjemme. Eltera monterer ladeboks til alle typer boliger, og alle modeller av elbiler.

Norske myndigheter har i flere år jobbet for å øke andelen nullutslippsbiler på veiene, og takket være gode insentiver og fordelsordninger kan de nå målet om at alle nye personbiler og lette varebiler skal være nullutslippsbiler fra 2025.

Hvis du har kjøpt deg, eller vurderer en elbil, er du med andre ord ikke alene. Men, har du tenkt noe særlig på hvordan bilen skal lades?

De fleste legger langt mer vekt på hvilken elbilmodell de skal gå for, enn hvilken ladeløsning som passer best. Det er her vi kommer inn i bildet

Eltera er eksperter på ladeboks til elbil

Vi kjenner de forskjellige ladeboksene på markedet, og kan bistå deg med å gjøre et godt valg. Hvis for eksempel er interessert i en ladeboks fra Zaptec, kan vi rådgi deg utfra din situasjon. Hvis du ikke har noen anelse om hva som blir best, hjelper vi deg med det også! 

Målet er at du skal få en god ladeboks som passer til din bil og dine behov, slik at du får både trygg og effektiv lading hjemme. Vi gjør naturligvis hele monteringsjobben, inkludert kabling, evetuell graving og dedikert kurs i sikringsskapet.

Ta kontakt for å finne ut mer eller legge inn en bestilling.

Vi gir deg trygg og effektiv lading hjemme

De fleste lader desidert mest hjemme. Vi kjenner de beste løsningene, og kan gi deg en god pris.

Trygg og effektiv lading med fastmontert ladeboks i din bolig

De fleste elbileiere lader nesten bare hjemme. Derfor trenger man en pålitelig og trygg ladestasjon der man parkerer til daglig.

Å lade med vanlig stikkontakt er kun tillatt som en midlertidig løsning (eksempelvis hvis du er på besøk hos noen), og selv i disse tilfellene er det påbudt med jordfeilbryter type B og maks 10A på kursen.

Med lading fra vanlig stikkontakt er maksimal effekt 2,5 kW. Med en hjemmelader øker tallet opptil 22 kW, avhengig av bilmodell og ladeboks.

Du kan altså lade ca ti ganger raskere, ettersom hjemmeladere er beregnet for høy belastning over lang tid. De har også sin egen kurs, noe som ivaretar sikkerheten på en helt annen måte enn lading med vanlig stikkontakt.

Zaptec – markedets sikreste ladesystem

Zaptec setter sikkerheten først, og er ledende på kvalitet og sikkerhet. Ladeboksene er derfor utstyrt med kraftige vern som sikrer brudd ved feil, og som gir isolasjon slik at eventuelle feil ikke fører til farlige spenninger på ladekabelen.

Ladeboksens integrerte jordfeilvern sørger for at lading avbrytes og farlige situasjoner unngås, dersom det oppstår en jordfeil på kjøretøy eller ladekabel. Dette skjer ved at ladeboksen utfører kalibrering og selvtest før hver ladeøkt. Jordfeilvernet resettes automatisk ved å koble fra ladekontakten.

Det finnes også flere interne temperatursensorer som overvåker interntemperatur og slår av lading om ladeboksen oppdager et problem.

Moderne ladebokser er smarte

De mest avanserte ladestasjonene har langt flere funksjoner enn en av/på-knapp. Eksempelvis er det mulig å konfigurere ladeboksen slik at du drar nytte av den varierende strømprisen, og lader mest når strømmen er billigst. 

Det finnes også utstyr som balanserer ladeeffekten opp mot det totale strømforbruket i boligen. Da er man sikret mot overbelastning av el-anlegget selv når man lader bilen og lager middag samtidig.

Med en smart ladeboks velger du selv om du vil lade raskest mulig eller billigst mulig, og du kan hele tiden følge med på ladingen via mobilen.

elbil lader borettslag

Ladestasjon i borettslag

I takt med at elbilen har blitt mer populær, har det blitt større behov for ladere. Det er i hovedsak tre utfordringer knyttet til elbillading i borettslag og sameier:

  1. Kostnader knyttet til utbedring av parkeringsfasiliteter og montering av ladebokser.
  2. Fakturering av strømforbruket til de som faktisk benytter ladeboksene.
  3. Køstyring: Rettferdig fordeling av ladeeffekt i de tilfellene der strømforbruket overgår kapasiteten til anlegget (mange lader samtidig).

Eltera har bred erfaring med montering av ladebokser, også i større skala. Vi kan bistå ved tilrettelegging for elbillading i borettslag og sameier, både når eksisterende parkeringsplasser/p-hus skal utbedres, og ved nye byggeprosjekter. Vi har samarbeidspartnere med gode løsninger for fakturering og køstyring.

Ta kontakt med oss dersom ditt borettslag vurderer å tilrettelegge for elbillading.