Smarthus passer for alle

Smarthus handler om komfort, kombinert med miljøvennlig og fornuftig bruk av elektrisitet. Eltera satser tungt på smarthusteknologi, og kan tilby de beste og mest fremtidsrettede løsningene på markedet.

For 10-15 år siden hadde vi hverken smarttelefon eller smart-TV. I dag selges knapt noe annet, og ser vi et tiår inn i fremtiden tror vi smarte hjem vil bli like vanlige. Vi er ikke i tvil om at alle vil ha god nytte av å gjøre boligen sin smart, både med tanke på økonomien og for å gjøre hverdagens små og store utfordringer litt lettere. 

Ta kontakt for å finne ut mer om smarte hus, eller legge inn en bestilling.

Hva kan et smarthus gjøre?

Smarthusløsninger handler om å samle alle elektroniske komponenter i huset i et felles system, og styre dette systemet eksempelvis med mobilen din.

Noen hevder at smarthus er for de late, for de som ikke gidder å stille inn panelovnene sine selv, men komfort er bare én av faktorene som gjør smarthusløsninger fornuftige å investere i.

La oss bruke panelovene som eksempel. Joda, å skru ned varmen med mobilen sparer deg turen opp fra sofaen og gjennom huset fra rom til rom. Det er behagelig. 

Å justere de samme ovnene når du har dratt på ferie, fordi du ikke rakk eller husket å justere dem ved avreise, er ikke bare behagelig, men også miljøvennlig og økonomisk gunstig.

Det handler med andre ord ikke bare om komfort eller latskap, men fornuftig, bærekraftig bruk av elektrisitet. Det er en win-win. Du deltar i det grønne skiftet, samtidig som du får en mer behagelig hverdag.

Vi kan vise deg mulighetene

Et smarthus handler ikke bare om komfort, men om økonomi, miljø og bærekraft. Vi har allerede gjort mange hus smarte, og kommer gjerne på besøk hos deg også.

Noen av fordelene og mulighetene med et smarthus

Du kan redusere utgiftene til oppvarming.

Du kan justere lysene i hele huset med mobilen.

Du kan sjekke om du glemte å låse utgangsdøren da du dro hjemmefra.

Du kan bruke gradvis økende belysning på soverommet som vekkeklokke.

Du får full oversikt over strømforbruket gjennom døgnet, måneden og året.

Du kan lade elbilen når strømmen er billigst.

Du kan få solskjerming som automatisk følger dagslyset.

Du kan få et ventilasjonsanlegg som spiller på lag med varmepumpen.

Du kan koble til en smarthøyttaler og styre huset med stemmen.

Du kan overvåke solcelleanlegget og se hvor mye strøm du bruker/selger.

Smarthus-løsninger kan integreres mot eksterne systemer, som varmepumper og styringsenheter for balansert ventilasjon. Begge disse og en rekke andre tiltak er på listen med energitak du kan søke om støtte til gjennom Enova. Hvis du planlegger å gjøre huset ditt smart anbefaler vi at du besøker enova.no for å se hva du kan få støtte for.

Et smarthus sparer deg penger

En av de store bonusene med et smarthus er at du kan redusere strømutgiftene dine uten at det går på bekostning av komforten. Styring av varme og lys er et godt eksempel på dette. Med et smarthus kan du automatisk senke temperaturen når du ikke er hjemme, slik at du aldri «fyrer for kråka». På samme måte kan lysene automatisk skru seg av om natten, eller hvis ingen oppholder seg i rommet. Og drar du på ferie kan du sette hele huset i feriemodus, slik at strømforbruket reduserer til et minimum frem til du er tilbake. 

Med et smarthus blir det også vesentlig enklere å tilpasse seg de varierende strømprisene gjennom døgnet. Har du elbil kan du eksempelvis sikre at lading primært skjer om natten, når strømmen vanligvis er billigst.

Interessert i å gjøre hjemmet ditt smart? Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat.

Smarthus

Smarte hjem forenkler hverdagen

Smarte hjem øker komforten hjemme betydelig. Hvis du glemte å skru av lysene på kjøkkenet da du gikk og la deg, kan du skru dem av med mobilen din. Hvis det er litt kaldt på barnerommet trenger du ikke liste deg inn på tå for å justere termostaten.

En veldig nyttig funksjon er muligheten til å sette opp forskjellige lysscenarioer i huset. Du kan for eksempel ha en type belysning for matlaging, én for middagstid, en for kveldskosen og én for storrengjøring. For å gjøre sistnevnte litt mindre kjedelig kan du koble lydanlegget til systemet, og moppe gulvet i takt med musikken.

Ettersom det smarte huset ditt er koblet til internett, kan du bruke mobilappen til å styre huset selv når du ikke er der. I appen har du alt på ett sted: Lysstyring, varmestyring, elbillader, alarmsystem, lydanlegg, solskjerming, garasjeport ja alt du måtte ønske. Det høres litt ut som science fiction, men med vår hjelp kan det bli virkelighet hjemme hos deg.

Eltera har lang erfaring med smarte hjem

Selv om smarthusløsninger er forholdsvis nye på markedet, har vi i Eltera allerede lang erfaring med de ulike systemene som finnes. Vårt mål er å sikre at du får et smarthjem som passer til dine behov. Normalt installeres det en sentral enhet som kobles til boligens WiFi-nettverk, men ingen boliger er helt like. Derfor blir heller ingen smarte hus like.

Ta kontakt med oss så ser vi på de smarte løsningene sammen.