Smarthus passer for alle

Eltera satser tungt på smarthusteknologi, slik at vi kan tilby våre kunder de beste og mest fremtidsrettede løsningene på markedet.

For 10-15 år siden hadde vi hverken smarttelefon eller smart-TV. I dag selges knapt noe annet, og ser vi et tiår inn i fremtiden tror vi smarte hjem vil bli like vanlige. Vi er ikke i tvil om at alle vil ha god nytte av å gjøre boligen sin smart, både med tanke på økonomien og hverdagens små og store utfordringer.

Ta kontakt for å finne ut mer om smarte hus, eller legge inn en bestilling.

Fordelene med et smarthus

I hovedsak dreier smarthusteknologi seg om å samle alt i hjemmet ditt i ett felles system. I stedet for å stille inn panelovnene hver for seg, kan du justere dem inn sentralt og la dem spille på lag med hverandre. I stedet for å fly fra dimmer til dimmer for å dempe lampene dine, kan du tilpasse dem alle med ett klikk. Komfort og økonomi er to viktige stikkord. Her er noe av det du kan gjøre med et smarthus:

Du kan redusere utgiftene oppvarming.

Du kan justere lysene i stua uten å forlate sofaen.

Du kan sjekke om du glemte å låse utgangsdøren da du dro hjemmefra.

Du kan bruke gradvis økende belysning på soverommet som vekkeklokke.

Du får full oversikt over strømforbruket gjennom døgnet, måneden og året.

Smarthus-løsninger kan integreres mot eksterne systemer, som varmepumper og styringsenheter for balansert ventilasjon. Begge disse og en rekke andre tiltak er på listen med energitak du kan søke om støtte til gjennom Enova. Hvis du planlegger å gjøre huset ditt smart anbefaler vi at du besøker enova.no for å se hva du kan få støtte for.

Smarthus

Et smarthus kan være en sparekasse

En av de store bonusene med et smarthus er at du kan redusere strømutgiftene dine uten at det går på bekostning av komforten. Styring av varme og lys er et godt eksempel på dette. Med et smarthus kan du automatisk senke temperaturen når du ikke er hjemme, slik at du aldri «fyrer for kråka». På samme måte kan lysene automatisk skru seg av om natten, eller hvis ingen oppholder seg i rommet. Og drar du på ferie kan du sette hele huset i feriemodus, slik at strømforbruket reduserer til et minimum frem til du er tilbake. 

Med et smarthus blir det også vesentlig enklere å tilpasse seg de varierende strømprisene gjennom døgnet. Har du elbil kan du eksempelvis sikre at lading primært skjer om natten, når strømmen vanligvis er billigst.

Interessert i å gjøre hjemmet ditt smart? Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat.

Smarte hjem forenkler hverdagen

Smarte hjem øker komforten hjemme betydelig. Hvis du glemte å skru av lysene på kjøkkenet da du gikk og la deg, kan du skru dem av med mobilen din. Hvis det er litt kaldt på barnerommet trenger du ikke liste deg inn på tå for å justere termostaten.

En veldig kjekk funksjon er muligheten til å sette opp forskjellige lysscenarioer huset. Du kan for eksempel ha en type belysning for matlaging, én for middagstid, en for kveldskosen og én for storrengjøring. For å gjøre sistnevnte litt mindre kjedelig kan du koble lydanlegget til systemet, og moppe gulvet i takt med musikken.

Ettersom det smarte huset ditt er koblet til internett, kan du bruke mobilappen til å styre huset selv når du ikke er der. I appen har du alt på ett sted: Lysstyring, varmestyring, elbillader, alarmsystem, lydanlegg, solskjerming, garasjeport ja alt du måtte ønske. Det høres litt ut som science fiction, men med vår hjelp kan det bli virkelighet hjemme hos deg.

smarthus - illustrativ

Eltera har lang erfaring med smarte hjem

Selv om smarthusløsninger er forholdsvis nye på markedet, har vi i Eltera allerede lang erfaring med de ulike systemene som finnes. Vårt mål er å sikre at du får et smarthjem som passer til dine behov. Normalt installeres det en sentral enhet som kobles til boligen WiFi-nettverk, men ingen boliger er helt like. Derfor blir heller ingen smarte hus like.

Ta kontakt med oss så ser vi på det sammen.