En innholdsrik læretid

Elektrikerlærlingen Audun trekker frem bredde i arbeidsoppgaver, god oppfølging og et inkluderende miljø som fordeler med å gå i lære hos Eltera.

Auduns vei til å bli elektriker var kanskje forutbestemt, eller så har i hvert fall studievalgene hans vært påvirket av arv og miljø. Som sønn av daglig leder i Eltera, Thorleif Haug, var det nok ingen overraskelse at han endte opp i lære nettopp her.

– Jeg har vært med på prosjekter og byggeplasser siden jeg var barn, og det har alltid vært interessant.

Viktig å veilede lærlingen

Det er lett å tro at sjefens sønn kan få særbehandling, men faglig leder og instruktør, Christoffer Veggumsløkken, slår fast at det ikke er tilfellet. Han understreker at Audun blir stilt krav til i like stor grad som en hvilken som helst lærling, og skyter inn:

– For å utdanne en god elektriker, så må han bli utfordret til å prøve på egen hånd. Det er likevel viktig å være der for å veilede når det trengs, for ellers lærer man jo ikke noe.

Nysgjerrig på en karriere som elektriker i Eltera? Se hva vi kan tilby. 

Mange ulike arbeidsoppgaver som lærling

Dette er et viktig poeng for Eltera. Her skal lærlinger bli instruert riktig, og selvfølgelig fulgt opp på en god måte. Selv om lærlingen er på en arbeidsplass, så er det læringsutbytte som er det aller viktigste. Audun sier seg enig, og forteller om god bredde i arbeidsoppgavene.

– Jeg får prøvd meg på mye forskjellig. Vi kan være på et prosjekt fra det er ingenting til det er ferdig, og det er ikke tvil om at lærlinger i Eltera får mye utbytte av læretiden sin.

Lærling hos Eltera jobber og lærer

Får hjelp når man står fast

Vi har tro på at alle vokser og utvikler seg faglig når de får løse utfordringer. Det er naturligvis ikke alltid enkelt, men som lærling i Eltera har du alltid kollegaer du kan støtte deg på. Audun understreker at han har en god tone med alle han jobber sammen med, og at det ikke er vanskelig eller flaut å spørre om hjelp.

– Nei, det er så godt samhold i gruppa, og man blir veldig fort en del av gjengen. Dermed er det også veldig lav terskel for å be om veiledning når det trengs.

Føler seg hørt som lærling

Erfaringen vår viser at det bor mye bra i hver enkelt medarbeider, og at det skal være takhøyde for ideer fra alle. Det er nemlig ikke nødvendigvis sånn at «slik vi alltid har gjort det» er den beste løsningen. Utviklingen ville ha stoppet hvis vi i Eltera fortsatte i samme spor. Denne mentaliteten er så utbredt at selv lærlingen Audun føler seg hørt.

– Jeg er ikke redd for å spille inn hvis jeg har en idé. Den kan jo være god, og jeg føler at folk rundt meg lytter.

Vi ønsker velkommen til alle som har lyst til å lære hvordan man blir en dyktig elektriker.

Vil du jobbe i Eltera?

Ønsker du å søke på jobb hos oss, kan du benytte skjemaet under.

Dra og slipp fil her, eller klikk for å laste opp

Dra og slipp fil her, eller klikk for å laste opp