Ny flerbrukshall på Vestre Toten

Idrettshallen på Raufoss i Vestre Toten hadde behov for fornying. Det innebar å sette opp en ny del med flere nye områder, samt en rehabilitering og ferdigstilling av den gamle delen. 

Vestre Totens nye flerbrukshall, Raufosshallen, ligger sentralt til ved barne- og ungdomsskolen på Raufoss. Skole og idrettslag bruker hallen flittig, og det drives med flere ulike typer idretter der – håndball, turn og innebandy har i de siste årene tatt mest plass. 

For å få mer ut av arealet, besluttet kommunen seg for å prøve å utnytte bygget enda bedre – og ikke minst utvide med en ny del. Dette gjorde at Eltera Gjøvik kom inn som leverandør av el-installasjoner.

Tre elektrikere ser på belysningen inne i en flerbrukshall

Et viktig bygg for Vestre Toten

Raufosshallen er den eneste flerbrukshallen i Vestre Toten kommune. Hallen er derfor helt essensiell for idretten i kommunen. Med alt fra idretter som håndball og innebandy til e-sport så er det klart at hallen er viktig for mange innbyggere i Vestre Toten. 

Arbeidet med Raufosshallen ble påbegynt i september 2020, og ferdigstilt i mai 2022. Resultatet er et bygg med bruttoareal på 3000 kvadratmeter med moderne løsninger, som gir rikelig med boltreplass for de som benytter seg av hallen. 

Å kunne levere moderne løsninger som kommer barn- og unge til gode er selvfølgelig en kilde til stolthet for Eltera Gjøvik!

Moderne løsninger med ITB

Et av målene for Vestre Toten Kommune var å skape løsninger som var bærekraftige og fleksible. Siden av bygget ble dekket i solcellepanel, som på sikt vil skape miljø- og budsjettvennlig strømforsyning. 

Gjennom bruk av blant annet disse solcellepanelene regnet Vestre Toten kommune at de hadde spart opptil 32-tonn med Co2 ekvivalenter, og førte til at kommunen kunne søke miljødepartementet om å få støtte til byggekostandene. Dette viser at gode elektriske løsninger er bærekraftige - både for miljøet og lommeboka!

Eltera Gjøvik har stått for el-installasjonene i både den gamle og den nybygde delen. Prosjektleder Bjørn Erik Opsanger forteller at den gamle delen nå er helt i tråd med dagens moderne standard, etter at Eltera Gjøvik hadde gjennomført alle nødvendige installasjoner. 

– Lydanlegg, brannvarslingsanlegg, sentraliserte systemer, styringsanlegg og belysning er bare noen av el-installasjonene vi har stått for. Vi har også ITB-løsninger her, sier han. 

Anlegget rommer nå to flerbrukshaller, egen dansesal, boksesal og e-sportrom, med tekniske installasjoner tilknyttet de ulike rommene. 

Vil du vite mer

Ønsker du å vite mer om dette eller andre prosjekter, kan du kontakte oss via kontaktskjemaet under.